Klarna Faktura

Aciklovir

Beställ Aciklovir online - recept och expressleverans ingår

Aciklovir kan snabbt lindra symptomen samt reducera tiden det tar för könsherpes, munherpes och bältros att läka. Läkemedlet kan behandla utbrott direkt när de sker men kan också användas som en förebyggande behandling mot könsherpes och munherpes.

  • Kan kraftigt reducera återhämtningstiden efter ett herpesutbrott
  • Lindrar snabbt smärtsamma och obehagliga symtom
  • Kan användas för att förebygga utbrott av munherpes och könsherpes
  • Kan beställas i doserna 200 mg och 800 mg
  Med Klarna får du din behandling imorgon och betalar först om 14 dagar.
Aciklovir Information

Vad är fördelarna med att köpa Aciklovir?

Aciklovir är bevisat att behandla och förebygga utbrott av könsherpes, munsår och bältros. Ju tidigare du börjar behandlingen, efter första symptom på utbrott, desto kortare tid kommer du kunna se några synliga tecken, även obehaget av utbrotten är mindre. Aciklovir kan också användas för att hämma viruset och förebygga utbrott, speciellt för de som upplever flera infektioner av könsherpes per år.

euroClinix erbjuder endast Aciklovir i tablettform. Aciklovir förekommer också i diverse receptfria salvor men detta är alltså något som inte går att beställa från euroClinix. Fördelen med tabletter är att de har kraftigare dosering och därmed kan ge en större effekt. Detta är alltså läkemedel som fungerar även för dem där receptfria salvor inte fungerar.

Hur fungerar läkemedlet?

De här tabletterna fungerar genom att attackera herpes simplex viruset direkt och på så sätt hindra det från att sprida sig. Sättet Aciklovir gör detta är genom att influera enzymet i DNA-polymeras som krävs för att viruset ska kunna föröka sig, vilket gör att kroppens egna immunförsvar kan hämma infektionen. Därför är det viktigt att påbörja behandlingen så tidigt som möjligt, så att viruset inte hinner föröka sig, detta kommer underlätta utbrottet och göra det mer uthärdligt.

Aciklovir förhindrar virala enzymer, kända som DNA-polymeras, vilket gör att viruset inte kan föröka sig. Detta stoppar viruset och hjälper immunförsvaret att hantera viruset på ett bättre sätt.

Vem kan använda detta läkemedel?

De flesta män och kvinnor över 18 år kan köpa Aciklovir 200 och 800 mg för behandling av könsherpes, munsår och bältros.

Vi beivrar dig från att använda denna behandling om du för tillfället är gravid eller ammar. Du bör inte heller ta detta läkemedel om du är diabetiker eller tar andra läkemedel såsom zidovudin, ciklosporin eller cimetidin.

När du fyller i din konsultation online, vänligen fyll i alla detaljer gällande läkemedel och din medicinska historia, detta hjälper våra doktorer att ta ett korrekt beslut angående din medicinering.

Aciklovir mot bältros

Aciklovir kan användas mot bältros då den underliggande orsaken till bältros är en variant av herpesvirus kallat för hepres zoster eller varciella zoster.

Genom att använda en behandling som Aciklovir kan du reducera symptomen och snabba på återhämtningstiden med två till tre dagar. Ett utbrott av bältros kan orsaka en patient mycket stress, då symptomen ofta innebär obekväma hudutslag som kan uppträda överallt på kroppen. Genom att använda en antiviril behandling som Aciklovor kommer symptomen reduceras och bli mindra smärtsamma och inte vara lika länge.

För att använda Aciklovir mot bältros ska du ta 5 stycken tabletter (800 mg) under sju dagar i rad. Behandlingen bör sättas in inom 48 timmar från att de första symptomen manifesterar sig (visar sig). I vissa fall kan också behandlingstiden förlängas beroende på hur allvarligt utbrottet är.

Om du har nedsatt njurfunktion bör du kontakta en doktor så att de kan möta dig ansikte mot ansikte och göra en diagnos innan behandling skrivs ut.

Det är viktigt att dricka mycket vatten när du tar Aciklovir 800 mg, för att hålla njurarna i så bra form som möjligt.

Aciklovir mot könsherpes

Aciklovir kan också användas för att behandla könsherpes, som också kan kallas för herpes typ 2. Läkemedlet kan hjälpa dig att förebygga ett utbrott såväl som att behandla problemet om det inträffar.

Om du tar den första tabletten så fort de första symptomen uppträder kan Aciklovir reducera smärtan och obehaget av ett utbrott och gör att symptomen försvinner fortare. Det skrivs ofta ut till patienter som lider av ett utbrott för första gången, även om det också kan användas för att förebygga framtida herpesutbrott.

För att behandla ett utbrott av könsherpes (HSV-2) är rekommenderad dosering att ta Aciklovir 200 mg fem gånger om dagen under en femdagars-period. Alltså behöver du som patient ta 25 stycken tabletter á 200 mg.

En behandling mot könsherpes minskar omfattningen och magnituden av besvär samt ser till att du tillfrisknar tidigare än vad du skulle ha gjort obehandlad.

Detta läkemedel tar inte och botar könsherpes, då sjukdomen ligger latent i kroppen för resten av livet. Läkemedlet förhindrar heller inte spridning av herpesviruset vid samlag.

Det kan äta som vanligt när du tar detta läkemedel. Läkemedlet påverkas inte heller negativt av alkohol.

Aciklovir mot munherpes

Aciklovir kan så klart också användas för att behandla munherpes. Precis som när Aciklovir sätts in för att behandla bältros och könsherpes kommer läkemedlet att attackera och begränsa infektionen. Vad detta innebär för den som har munherpes är att till exempel munsår blir mindre och försvinner snabbare.

Detta då Aciklovir attackerar ett av enzymerna i herpesviruset (HSV-1) som hjälper det att föröka sig och infektera friska celler. Detta tillåter kroppens naturliga antikroppar att bekämpa viruset fortare såväl som att hindra symptomen att förvärras.

Detta läkemedel kan användas för att behandla munherpes och herpes typ 1 både vid infektion och i förebyggande syfte.

Om du använder behandlingen för att behandla ett pågående utbrott är rekommendationen att ta fem tabletter av Aciklovir 200 mg dagligen ungefär var fjärde timme. Behandlingen brukar endast behövas under fem dagar men i vissa fall kan behandlingsperioden utökas med upp till tio dagar.

Herpes kan också användas för att behandla utbrott av herpes typ 1 på andra kroppsdelar. Viruset i själv är alltid det samma, även om utbrott sker på andra ställen av kroppen. Dock erbjuder euroClinix för tillfället ingen ögonsalva för att behandla herpes i ögat.

Aciklovir - biverkningar

Precis som de flesta andra receptbelagda läkemedel, så kan även Aciklovir orsaka biverkningar, det är dock inte nödvändigt att du upplever några biverkningar, då behandlingen oftast används kortsiktigt.

Vanliga biverkningar är bland annat huvudvärk, diarré, magsmärtor, hudutslag, yrsel och trötthet. Om du upplever några mer allvarliga biverkningar, eller om de inte ger med sig över en tid, vänligen kontakta en doktor för rådgivning.

Aciklovir kan också göra dig mer känslig mot solljus. Ifall behandlingen används under sommaren eller semestern rekommenderar vi ett extra lager solskydd.

Kan jag köpa Aciklovir online?

Du kan köpa Aciklovir i Sverige från euroClinix säkert och diskret. Vår orderprocess är väldigt enkel och helt konfidentiell, den involverar en konsultationsprocess där du ombeds svara på frågor så att våra doktorer kan säkerställa din lämplighet. Om din konsultation godkänds kommer ett recept skrivas ut och din behandling skickas direkt från vårt apotek. Inga kostnader finns innan din konsultation är godkänd, och våra doktorer kan till och med ordinera en alternativ behandling om du inte skulle vara lämplig att köpa Aciclovir.

Fakta
Namn på behandling: Aciklovir
Aktiv substans: Aciklovir
Tillverkare: Actavis
Beskrivning: Ett väldigt populärt läkemedel mot alla typer av herpesrelaterade sjukdomar.
Medicinsk status: Receptbelagt
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 200mg, 800mg
För: För män eller kvinnor som har en herpesrelaterad sjukdom
Skall tas: Se bipackssedel
Läkemedelsgruppen: Läkemedel mot herpesvirus
Inntak av alkohol: Går att använda
Amning: Rådfråga läkare
Under graviditeten: Rådfråga läkare
Varför välja oss?

Upp
Aciklovir bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.
Senaste recensionerna av behandlingen Aciklovir Kundbetyg: 4.6 av 5 - baseras på 18 oberoende kundrecensioner från Feefo (se alla recensioner av euroClinix).
Enastående
Produkt: fungerade som den skulle
Service: bra
Läs mer
Enastående
Produkt: Använd det här utrymmet för att berätta för..
Service: Excellent
Läs mer
Enastående
Produkt: Kanonbra produkt men ganska dyr.
Önskar att man kunde se &..

Service: Väldigt bra och genomtänkt service.
Läs mer
Väldigt bra
Produkt: Som ovan
Service: De bryr sig inte jättemycket att Posten lämnat ut min medicin till en annan person
Läs mer
Enastående
Produkt: Fungerar jätte bra
Service: Fungerar perfekt!
Läs mer