ActavisKlarna Faktura

Aciklovir

Aciklovir kan snabbt lindra symptomen samt reducera tiden det tar för könsherpes, herpes och bältros att läka.

Läkemedlet kan behandla utbrott direkt när de sker men kan också användas som en förebyggande behandling för könsherpes och munherpes.

  • Kan kraftigt reducera återhämtningstiden efter ett herpesutbrott
  • Ger snabb lindring från smärtsamma och obehagliga symptom
  • Kan användas som en förebyggande behandling för munsår och könsherpes
  • Finns tillgänglig i doserna 200mg och 800mg
Aciklovir Information

Vad är fördelarna med att köpa Aciklovir tabletter?

Aciklovir är bevisat att behandla och förebygga utbrott av könsherpes, munsår och bältros. Ju tidigare du börjar behandlingen, efter första symptom på utbrott, desto kortare tid kommer du kunna se några synliga tecken, även obehaget av utbrotten är mindre. Aciklovir kan också användas för att hämma viruset och förebygga utbrott, speciellt för de som upplever flera infektioner av könsherpes per år.

Hur fungerar Aciklovir tabletterna?

De här tabletterna fungerar genom att attackera herpes simplex viruset direkt och på så sätt hindra det från att sprida sig. Sättet Aciklovir gör detta är genom att influera enzymet i DNA-polymeras som krävs för att viruset ska kunna föröka sig, vilket gör att kroppens egna immunförsvar kan hämma infektionen. Därför är det viktigt att påbörja behandlingen så tidigt som möjligt, så att viruset inte hinner föröka sig, detta kommer underlätta utbrottet och göra det mer uthärdligt.

Aciklovir tabletter aktiveras först när de är är inuti kroppen. De förhindrar virala enzymer, kända som DNA-polymeras, vilket gör att viruset inte kan föröka sig. Detta stoppar viruset och hjälper immunförsvaret att hantera viruset på ett bättre sätt.

Vem kan använda Aciklovir tabletterna?

De flesta män och kvinnor över 18 år kan köpa Aciklovir tabletter för behandling av könsherpes, munsår och bältros. Läs mer nedan om vem som inte kan använda tabletterna.

Vem kan inte använda Aciklovir?

Det är inte helt rekommenderat att använda Aciklovir tabletter om du för tillfället är gravid eller ammar. Du bör inte heller ta medicineringen om du är diabetiker eller tar andra läkemedel såsom zidovudin, ciklosporin eller cimetidin.

När du fyller i din konsultation online, vänligen fyll i alla detaljer gällande läkemedel och din medicinska historia, detta hjälper våra doktorer att ta ett korrekt beslut angående din medicinering.

Hur tar jag Aciklovir tabletter?

Aciklovir tas i olika doser, beroende på strängen av viruset som behövs behandlas. Även om en doktor kan justera dosen lite, kan du se en generell regel för hur läkemedlet skrivs ut:

  • För könsherpes och munsår, är den normala dosen som skrivs ut fem stycken Aciklovir 200mg om dagen under 5 dagar. Du ska ta en tablett var 4:e timme.
  • Som en förebyggande behandling av könsherpes och munsår, ska du ta 1x200mg, 4 gånger per dag, i upp till tolv månader. Du ska hålla 6 timmars mellanrum mellan intagen.
  • 5st tabletter av Aciklovir 800mg ska tas 7 dagar i rad för behandling av bältros. Du tar tabletterna var fjärde timme.

Denna orala behandling kan användas för att behandla utbrott av herpes simplex och zoster virus men kan också användas i svagare dosering för att förebygga utbrott. Aciklovir rekommenderas ofta att användas för att hindra utbrott för de personer som har ett svagt immunförsvar.

Finns det några biverkningar med Aciklovir?

Precis som de flesta andra receptbelagda läkemedel, så kan även Aciklovir orsaka biverkningar, det är dock inte nödvändigt att du upplever några biverkningar, då behandlingen oftast används kortsiktigt. Vanliga biverkningar är bland annat huvudvärk, diarré, magsmärtor, hudutslag, yrsel och trötthet. Om du upplever några mer allvarliga biverkningar, eller om de inte ger med sig över en tid, vänligen kontakta en doktor för rådgivning.

Kan jag köpa Aciklovir online?

Du kan köpa Aciklovir i Sverige från euroClinix säkert och diskret. Vår orderprocess är väldigt enkel och helt konfidentiell, den involverar en konsultationsprocess där du ombeds svara på frågor så att våra doktorer kan säkerställa din lämplighet. Om din konsultation godkänds kommer ett recept skrivas ut och din behandling skickas direkt från vårt apotek. Inga kostnader finns innan din konsultation är godkänd, och våra doktorer kan till och med ordinera en alternativ behandling om du inte skulle vara lämplig att köpa Aciclovir.

Dr Stamatios Poupalos

"De flesta personer kan leva med en herpesinfektion utan att den orsakar obehag eller smärta - när ett utbrott väl sker kan antivirla behandlingar erbjuda en snabb och nödvändig lindring."

Aciklovir bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.