Klarna Faktura

Cerazette

Köp Cerazette minipiller online - recept och expressleverans ingår

Cerazette är ett effektivt minipiller som ger ett 99% säkert graviditetsskydd. Minipiller är väldigt säkra preventivmedel som till skillnad från vanliga p-piller inte innehåller östrogen, utan endast gestagen.

 • Hejdar ägglossning, vilket förhindrar graviditet
 • Lika effektivt som vanliga p-piller, men utan östrogen
 • Kan även användas av kvinnor som ammar
 • Innehåller 75 mg desogestrel

euroClinix erbjuder 3- och 6-månadersförbrukningar av Cerazette.

  Med Klarna får du din behandling imorgon och betalar först om 14 dagar.
Cerazette Information

Vad är fördelarna med att använda Cerazette minipiller?

Cerazette är ett så kallat minipiller, vilket innebär att pillret i sig endast innehåller en aktiv substans. Detta skiljer sig från andra p-piller som innehåller två, eller i vissa fall, fler aktiva ingredienser. Den stora fördelen med alla typer av minipiller likt Cerazette är att fler kan använda det längre.

Cerazette kan tas från könsmognad hela vägen till klimaterie. Rekommenderad åldersperiod för användande av läkemedlet är mellan 18-55 år.

Andra fördelar är att:

 1. Du kan amma samtidigt som du tar preventivmedlet.
 2. Alternativet för de som har problem med östrogenbaserade preventivmedel
 3. Ger ett bra preventivt skydd även för rökare och kvinnor som väger över 70 kg
 4. Bättre för kvinnor som har migrän regelbundet eller diabetes
 5. Kan användas av kvinnor med högt blodtryck
 6. 94% av alla kvinnor säger sig ha mindre smärtor i sammanband med menstruation när de använder Cerazette

Skydd mot oönskad graviditet

Cerazette kan ge precis samma skydd mot oönskad graviditet som vilket annat p-piller som helst. Ifall minipillret tas på rätt sätt så är Cerazette 99% effektivt. Värt att veta är att minipiller bör tas varje dag utan avbrott. Cerazette skall tas vid ungefär samma tid varje dag för att ge full effekt.

Cerazette används i av 5% av alla kvinnor i åldrarna 18-49 i Västeuropa.

Är det någon skillnad mellan Cerazette, Azelia och Gestrina?

Egentligen inte. Det finns visserligen små skillnader men i grunden är den stora skillnaden tillverkaren. Cerazette, Azelia, och Gestrina innehåller alla 75mg av Desogestrel.

Kan jag beställa Cerazette p-piller online?

euroClinix tillåter kvinnor att köpa Cerazette minipiller tryggt och säkert online.

När du använder dig av vår service ingår frakt och medicinsk konsultation i priset, och du slipper ta ledigt från ditt jobb, springa iväg på lunchen eller boka tid långt i förväg. Vår service är ett enklare, snabbare, och mer flexibelt sätt att få Cerazette när du behöver det, jämfört med traditionella sätt att få preventivmedel.

Vi erbjuder också frakt till hela världen med UPS. För dig innebär detta ett enkelt sätt att få produkter du känner igen och vet om att de fungerar även om du befinner dig utomlands. Hos oss kan du också välja att göra en medicinsk konsultation för det preventivmedel du är intresserad av.

Vi erbjuder en rad olika betalnings- och leveransalternativ.

Välj mellan att få ditt paket med UPS inom 24 timmar, eller hämta ut din behandling hos närmaste uthämtningsplats med Posten efter tre arbetsdagar. Betala med betalkort, när du tar emot din beställning, eller med Klarna faktura.

När du väl valt den behandling du vill använda är allt du behöver göra är att komplettera en mindre konsultation online.

En av våra registrerade doktorer kommer sedan granska denna konsultation och därefter avgöra om det är säkert och lämpligt för dig att använda dig av denna behandling. Om det anses säkert, kommer ett recept skrivas ut och skickas till vårt apotek för dagen-efter leverans till dig.

Hur påverkar Cerazette min mens?

Den aktiva substansen i Cerazette förhindrar ägglossning. Jämfört med andra minipiller har Cerazette en högre effekt och förhindrar ägglosningen på ett mer effektivt sätt. När ägglossning helt blockeras så kan det leda till att personen som använder läkemedlet inte får någon mens. De flesta som använder Cerazette får dock någon typ av blödningar, som kan variera i regelbundenhet.

Blödningar

I de flesta fall kommer blödningar komma färre gånger jämfört med kvinnor som inte tar preventivmedel. Många upplever att mensen blir mer regelbunden än tidigare. Ungefär 40% av de som tar minipiller (alla varianter) kommer att helt sluta ha blödningar.

Menstruation och menssmärtor

Viktigt att veta är att för att det preventiva skyddet ska nå full effekt direkt, krävs att du tar det inom 5 dagar från att din menscykel börjar, men även att du har en längre menscykel än 23 dagar i genomsnitt. Ifall du har en kort menscykel krävs det att du tar pillret under två dagar förrän fullt skydd har uppnåtts.

I vissa fall hjälper Cerazette med att lindra menssmärtor. Som med alla preventivmedel kan kroppen behöva en viss tid att anpassa sig till medicinen. Detta är viktigt då det kommer till regelbundenheten av menstruation, då det kan ta ett par månader innan menstruationscykeln normaliseras.

Amning och graviditet

Det går bra att börja med Cerazette efter en graviditet, efter 21 dagar från födelsen. Så länge du inte har en kort menstruationscykel (23 dagar eller kortare) kommer det preventiva skyddet att nå full effekt direkt.

Efter missfall eller abort kan du ta preventivmedlet fem dagar efter tillfället i fråga. I denna typ av fall så tar det upp till två dagar innan fullt preventivt skydd har uppnåtts.

Att ta Cerazette under graviditet är inte något som rekommenderas. Vid fall där en person blivit gravid och slutat använda minipillret när de fått reda på graviditeten har inga typer av fosterskador på grund av användning av Cerazette under graviditeten kunnat bevisas.

Med minipiller kan man använda minipiller samtidigt som man ammar, detta är en av fördelarna med minipiller jämfört med p-piller. Det är dock viktigt att följa doseringsanvisningar.

Vad gör jag ifall glömmer ta Cerazette?

Det händer att de som använder minipiller glömmer eller missar att ta det. Ifall detta händer finns följande riktlinjer:

 • Ta en tablett så fort du kommer på att du glömt att ta tabletten.
 • Ta nästa tablett vid den tidpunkt du brukar ta Cerazette.
 • Så länge du gör detta inom 12 timma från det ögonblick du brukar ta minipillret, har du samma preventiva skydd som tidigare.

Ifall det var mer än 12 timmar sedan du tog ett minipiller, så kan inte fullgott skydd garanteras. Vad som är rekommenderat då är att använda kondom vid sexuellt umgänge över de närmaste två dagarna.

Cerazette - användning och information

Den aktiva substansen i Cerazette (vad som ger medicinen sin effekt) är Desogestrel. Desogestrel är en gestagen, och anledningen till att detta är just ett minipiller. I andra preventivmedel blandas gestagen med östrogen, men i minipiller används endast gestagen.

Användning

Att använda Cerazette är rekommenderat för de flesta kvinnor som är intresserade av preventivmedel och är:

 • Över trettio
 • Rökare
 • Väger över 70 kg
 • De med överkänslighet mot östrogen.
 • I allmänhet kvinnor i åldrarna 18-55

Minipiller tas utan uppehåll

Cerazette tas utan uppehåll

När en tablettkarta är slut, så påbörjas nästa dagen efter.

Preventivmedlet tas varje dag i 28 dagar (en hel tablettkarta). Till skillnad från p-piller följs detta inte av ett uppehåll, utan istället skall nästa tablettkarta påbörjas dagen efter den gamla avslutas.

Det går bra att börja ta Cerazette när som helst i menscykeln, men vet om att i sådana fall är det viktigt att veta om att personen i fråga inte är gravid. För att uppnå fullt skydd, ifall preventivmedlet börjar tas efter de fem första dagarna i menscyklen, kan det ta 2-7 dagar. Under denna period rekommenderas annat skydd (exempelvis kondom) vid sexuellt umgänge.

Ifall behandlingen tas från första dagen i menscykeln, får den som tar Cerazette full effekt och skyddas mot oönskad graviditet direkt.

Då tabletternas effektivitet i mångt och mycket är beroende av de tas samma tid varje dag, kan det vara enkelt och smart att ta Cerazette som en del i en daglig rutin. Till frukost, innan du går och lägger dig, eller när du borstar tänderna, till exempel.

Vilka bör inte ta Cerazette?

Den stora fördelen med Cerazette är att många fler kan ta minipillret jämfört med andra preventivmedel. Dock finns det vissa som inte borde ta preventivmedlet, eller ifall de tar det iaktta extrem försiktighet. Vi rekommenderar inte att du tar Cerazette ifall du:

 • Är allergisk/överkänslig mot desogestrel
 • Är allergisk/överkänslig mot andra ämnen (se bipackssedel)
 • Tidigare har haft eller har blodproppar eller annan typ av trombossjukdom
 • Ifall du har leverproblem eller leversjukdom
 • Ifall du har gulsot
 • Vid misstanke om cancer, rekommenderas inte Cerazette
 • Vid underlivsblödningar som inte har diagnosticerats
 • Du har eller har haft bröstcancer eller levercancer.

För mer information om under vilka medicinska tillstånd preventivmedlet inte bör tas, se bipackssedel.

Finns det några biverkningar med Cerazette?

Då Cerazette är ett minipiller är det generellt sätt ett snällare piller när det kommer till biverkningar. Med detta sagt reagerar vi alla olika på medicin och även mildare läkemedel som detta kan ha ge en rad olika biverkningar. Det är viktigt att, precis som med p-piller, ge sin kropp tiden att anpassa sig till läkemedlet i fråga. Överlag brukar de flesta biverkningar vara som kraftigast i början för att sedan avta. Biverkningar för Cerazette inkluderar:

Huvudvärk och migrän

Detta är två vanliga biverkningar som 1% av alla som använder preventivmedel kan drabbas av. Cerazette är erkänt bättre för de med migrän-problem, men kan fortfarande vara en orsak till migränattacker. Jämfört med till exempel p-piller är risken för huvudvärk något mindre.

Ont i magen

Magont, mindre spänningar i magtrakten, orolig mage, sura uppstötningar och liknande mindre biverkningar är en vanlig biverkning vid användning av Cerazette. Detta är inget farligt men ifall du drabbas av mycket stor smärta i magtrakten samtidigt som du använder läkemedlet i fråga rekommenderar vi att du kontaktar närmaste akutmottagning.

Förändringar i sexlust

Cerazette kan påverka sexlusten både negativt och positivt. Det finns inga undersökningar som har gjorts angående hur sexlusten påverkas mer negativt eller positivt, och biverkningen i sig verkar vara högst personlig.

Andra vanliga biverkningar

Många andra biverkningar som de som använder sig utav p-piller kan erfara gäller också för minipiller. Dessa inkluderar:

 • Acne - kan både vara positivt och negativt.
 • Känsligare vårtgårdar samt att brösten ökar i storlek.
 • Förändringar i humör
 • Förändring i vikt
 • Förändringar i menstruation

För mer utförlig information vänligen se bipackssedeln.

Läkemedlet tillsammans med andra läkemedel

Cerazette bör inte tas med vissa typer av antibiotika som innehåller Rifampicin eller Rifabutin (som oftast används för att behandla tuberkulos och hjärnhinneinflammation) då dessa kan påverka effekten av skyddet mot oönskad graviditet.

Läkemedlet bör inte heller tas med naturläkemedel som innehåller Johannesört, eller andra produkter som innehåller Johhanesört.

Cerazette bör heller inte tas med vissa läkemedel mot hiv-infektion, till exempel ritonavir(Norvir) och efavirenz (Stocrin).

Astma-mediciner

Det är inte rekommenderat att använda denna behandling samtidigt som du använder någon av följande astma-mediciner:

 • Hermolepsin
 • Tegretol
 • Trileptal
 • Epanutin
 • Fenantoin Recip
 • Lehydan
 • Fenemal
 • Topiramat
 • Topimax

Dessa läkemedel kan minska effekten eller helt förhindra effekten av Cezarette.

Fakta
Namn på behandling: Cerazette
Aktiv substans: Desogestrel
Tillverkare: Organon
Beskrivning: Ett minipiller som är ett väldigt populärt alternativ till vanliga p-piller
Medicinsk status: Receptbelagt
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 75mg
För: Kvinnor som vill skydda sig mot oönskad graviditet
Skall tas: Tas varje dag under 28 dagar under en hel cykel
Läkemedelsgruppen: Preventivmedel
Inntak av alkohol: Omnämns inte som negativt
Amning: Kan användas
Under graviditeten: Använd inte
Varför välja oss?

Upp
Jämförelse av Minipiller behandlingar
Läkemedel Cerazette Mini-Pe
Cerazette Noriday
Tillverkare Organon Pfizer
Bild på tablett Cerazette Tablet Noriday Tablet
Pris från 469.00 509
Ingrediens Desogestrel (75mcg) Norethisterone (350mcg)
Andra fördelar Stoppar ägglossning Stoppar ägglossning
Köp Nu Köp Nu
Cerazette bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.
Senaste recensionerna av behandlingen Cerazette Kundbetyg: 4.8 av 5 - baseras på 22 oberoende kundrecensioner från Feefo (se alla recensioner av euroClinix).
Enastående
Produkt: Pålitlig produkt som jag blev preskriberad hos UMO i Sverige. ..
Service: Väldigt enkel och bra hemsida. Allt är enkelt att förstå och man får si..
Läs mer
Väldigt bra
Produkt: Har använt Cerazette i snart tre månader, haft lite bruna..
Service: Snabb leverans och konsultation, mindre bra när jag skulle behövt mitt lösenord f&o..
Läs mer
Enastående
Produkt: Bra
Service: Snabba
Läs mer
Enastående
Produkt: Fungerar bra
Service: snabbt och effektivt
Läs mer
Enastående
Produkt: Fungerar bra
Service: Snabbt och enkelt. Bra mailkontakt
Läs mer