Klarna Faktura

Cilest

Beställ Cilest online - recept och leverans ingår

Cilest är ett p-piller som förebygger graviditet på flera olika sätt. Preventivmedlet kan även ge en mer regelbunden mens samt användas för behandling av endometrios. Ifall du beställer från oss innan 17:00, kan vi leverera redan nästa arbetsdag.

  • Hjälper med PMS-besvär
  • Ger ett fullt effektivt skydd mot oönskad graviditet
  • Används under tre veckor följt av ett uppehåll på 7 dagar
  • Bevisat effektivt mot endometrios

euroClinix erbjuder 3- och 6-månadersförbrukningar av Cilest.

  Med Klarna får du din behandling imorgon och betalar först om 14 dagar.
Cilest Information

Vad är Cilest?

Detta är ett p-piller för kvinnor som används för att förhindra graviditet. Likt andra kombinerade preventivmedel är detta ett säkert och effektivt läkemedel. Läkemedlet måste tas dagligen för att vara effektivt.

Preventivmedlet innehåller två hormoner, etinylestradiol och norgestimat, som är vanligt förekommande i flera preventivmedel. Detta läkemedel tillverkas av Janssen-Cilag.

Så fungerar läkemedlet

Cilest är ett oralt preventivt kombinationspiller, vilket innebär att det innehåller både östrogen och gestagen. Det fungerar genom att förebygga ägglossning genom att göra livmoderhalsen tjockare. Detta hindrar spermier från att tränga in i livmodern samt förändrar livmoderslemhinnan så att ägg får det svårare att växa.

Vilka är fördelarna med att använda Cilest p-piller?

Detta preventivmedel erbjuder ett omedelbart skydd mot graviditet. Som vanligt med p-piller behöver du endast ta en tablett om dagen. Du tar preventivmedlet under 21 dagar, följt av 7 dagars tid utan Cilest.

Läkemedlet skiljer sig inte från Cilest 28 förutom att Cilest 28 kommer med sockerpiller för de sista sju dagarna av menscyklen.

Då Cialis är ett av de vanligaste preventivmedlen i Europa, kan du lita på att läkemedlet du använder är effektivt och säkert att använda. Miljontals har trots allt testat det tidigare.

Detta p-piller kan hjälpa dig med:

  • Hjälper minska dina blödningar och gör dem mer regelbundna.
  • Kan reducera akne för vissa kvinnor.
  • Hjälper med PMS-besvär.
  • Ger ett 99-procentigt skydd mot oönskad graviditet.
  • Påverkar inte dina chanser till att få barn i framtiden.
  • Kan hjälpa mot kramper.

Vem kan använda dessa p-piller?

Du kan använda Cilest preventivmedel om du är en kvinna over 18 år. Du kan inte använda preventivmedlet om du är gravid eller ammar.

Det är också olämpligt att använda p-pillret om du har hjärtproblem eller leverproblem. Du bör heller inte ta läkemedlet om du har problem med blodcirkulationen, eller har hypertoni.

Du bör också avstå ifrån att använda Cilest om du har, eller har haft någon av följande problem: flebit, blodpropp, hepatit, gulsot, systemisk lupus erythematosus (SLE), herpes under graviditet, svår klåda på huden, otoskleros eller tumörer i brösten, livmodern eller äggstockarna. Du ska heller inte använda Cilest p-piller om du har rotors syndrom, Dubin-Johnson syndrom, porfyri, levertumörer, högt blodtryck eller gallsten. Var noga med att nämna alla läkemedel eller annan viktig information om din hälsa när du genomför din konsultation online.

Rökning kan försämra effekten av p-piller

Om du röker eller är över 35 år kan preventivmedlet få en sämre effekt. För dig som är över 30, röker eller dras med övervikt, kan vi rekommendera att du istället använder dig utav ett så kallat minipiller. Du kan läsa mer om dessa här.

Det vanligaste minipillret bland svenska kvinnor heter Cerazette och tillverkas av MSD.

Ett annat vanligt alternativ till denna typ av p-piller är p-plåster. Denna typ av preventivmedel är främst uppskattade för att det är så lite "pill". Den vanligaste p-ringen är NuvaRing.

Hur använder jag Cilest?

Du bör påbörja användningen av Cilest p-piller på den första dagen av din menstruation för att få ett omedelbart skydd. Du kan ta ditt p-piller fram till den femte dagen av din menstruation, men då är du inte fullständigt skyddad förrän efter 7 dagar efter att du började ta läkemedlet.

Cilest p-piller är 21-dagars piller, så du ska ta tabletterna under 21 dagar av din cykel, följt av ett uppehåll på 7 dagar. Efter detta uppehåll på sju dagar ska du påbörja en ny karta.

Under de 7 pillerfria dagarna kommer du troligen uppleva bortfallsblödningar, vilket är normalt och sker när kroppen frigör preventiva hormoner från din kropp. Du kommer inte ha någon vanlig menstruation eftersom p-piller förebygger ägglossning.

Du behöver heller inte använda något extra skydd under uppehållet eftersom du redan är skyddad av hormonerna som finns i din kropp.

Om du har glömt att ta preventivmedlet…

Ibland glömmer vi alla bort att ta ett piller. Då kan det vara bra att veta vad som gäller.

För det första, ifall du har glömt bort, rekommenderar vi att du inte tar en dubbel dos. Istället är det bättre att ta en tablett så fort du kommer ihåg, och sedan fortsätta ta p-piller vid samma tid som du har gjort innan.

Ifall det är mindre än 12 timmar sedan du skulle ha tagit ditt preventivmedel har du fortfarande ett effektivt skydd mot graviditet.

Ifall det har gått mer än 12 timmar kan p-pillrets effekt ha avtagit. Då krävs det att du använder ytterligare skydd under den resterande delen av menscykeln för att skydda dig mot oönskad graviditet.

Kan detta läkemedel orsaka biverkningar?

Cilest p-piller kan ge biverkningar om du är känslig mot någon av de aktiva ingredienserna i läkemedlet. Biverkningar drabbar ibland de som för första gången använder p-piller eftersom deras kropp ännu inte har vant sig vid behandlingen.

För de som vet om att de är känsliga mot hormoner kan Zoely vara en bra lösning. Zoely är det första p-pillret på marknaden som innehåller helt naturligt östrogen.

Dessa symtom drabbar dock inte alla och försvinner inom bara ett par dagar. De vanligaste biverkningarna för Cilest p-piller är illamående, kräkningar, huvudvärk, känslighet i brösten och vaginal svampinfektion.

För en fullständig lista över biverkningar, se bipacksedel.

Kan jag köpa Cilest från euroClinix?

Hos euroClinix kan du beställa Cilest på ett tryggt och säkert sätt. Genom att göra en beställning med oss över internet är du garanterad autentiska läkemedel från världskända tillverkare, samt en medicinsk service som tar hand om hela den medicinska processen åt dig.

Genom att samarbeta med licenserade apotek och läkare kan vi erbjuda receptbelagda mediciner online. Du påbörjar enkelt en beställning genom att klicka på knappen "gå vidare till medicinska frågor".

Efter du har klickat på knappen kommer du att fylla i en medicinsk konsultation. Detta är ett medicinskt frågeformulär där en rad frågor om din generella hälsa samt om dina tidigare erfarenheter med p-piller ingår. När du besvarat frågeformuläret, skickas det till våra doktorer.

Du väljer sedan betalningsalternativ och leveransalternativ, och så länge våra doktorer godkänner, kommer vi skicka din beställning samma dag (gäller endast beställningar innan 17.30).

Vi kan leverera inom 24 timmar med UPS, eller leverera med Posten.

Fakta
Namn på behandling: Cilest
Aktiv substans: Etinylestradiol, Norgestimat
Tillverkare: Janssen-Cilag
Beskrivning: Ett av de vanligaste p-pillren i Europa.
Medicinsk status: Receptbelagt
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 0.25mg, 0.035mg
För: Kvinnor som vill skydda sig mot oönskad graviditet
Skall tas: Ta tabletterna under 21 dagar av din cykel, följt av ett uppehåll på 7 dagar
Läkemedelsgruppen: Preventivmedel
Inntak av alkohol: Omnämns inte som negativt
Amning: Rådfråga läkare
Under graviditeten: Använd inte
Varför välja oss?

Upp

Jämför Cilest

Om du är osäker på vilket p-piller som är rätt för dig, då kan du välja upp till fyra p-piller från tabellen nedan, för att jämföra deras huvudsakliga fördelar och ingredienser, tillverkare och priser!

Cilest Diane Mercilon Microgynon Neovletta Orthonett Novum Trinovum Trionetta

Diane p-piller preventivmedel förpackning från bayer
Mercilon p-piller
Microgynon p-piller från euroclinix


Trinovum p-piller för förebyggande av graviditet
Logynon contraceptive birth control pill
Yasmin Qlaira Zoely Yaz  
Yasmin preventivmedel från euroclinix
Qlaira orginalförpackning från bayer
Zoely tabletter
Eloine(Yaz)
 

Klicka för att jämföra

Cilest bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.
Senaste recensionerna av behandlingen Cilest Kundbetyg: 4.5 av 5 - baseras på 2 oberoende kundrecensioner från Feefo (se alla recensioner av euroClinix).
Väldigt bra
Produkt: Det bästa för mig.
Service: Snabb leverans.
Tyvärr har de tagit bort möjligheten för beställning av 6..
Läs mer
Enastående
Produkt: Bra snabb service
Service: Bra snabb service
Läs mer