Diabetes

Information och symptom om diabetes typ 1 och typ 2

Diabetes är ett problem som innebär att en persons blodsockernivåer är för höga. Diabetes mellitus som det ibland kallas, kan brytas ner i två primära typer; nämligen Typ 1 och Typ 2 diabetes. Ungefär 400,000 personer is Sverige lider av sjukdomen och de flesta har Typ 2 vilket kräver behandling. Diabetesbehandling är inte ett permanent botemedel, men den kan hjälpa till att hantera problemet och bibehålla en god hälsa.

Om du har blivit diagnostiserad och lider av Typ 2 diabetes och skulle vilja köpa en behandling av diabetes online, kan du göra detta efter att ha genomfört en enkel konsultation med våra doktorer online. Konsultationen är till för att garantera att behandlingen är säker för dig att använda och kommer vara effektiv för dig. Vi erbjuder alternativa leveransalternativ för att garantera att du får din behandling i tid utan stress och problem.

Metformin är en receptbelagd diabetesbehandling för typ 2 diabetes. Metformin säljs även under dess varumärke Glucophage och hjälper kroppen att svara på den minskade värdet av insulin som orsakas av diabetes och sänker samtidigt blodsockernivåerna i blodet.
Januvia är ett läkemedel som sänker blodsockret hos diabetiker. Detta läkemedel är endast till för de som har diabetes typ 2. Har du diabetes typ 1 bör du inte ta Januvia. Läkemedlet anpassar sig efter dina behov. Ifall ditt blodsocker är högt ger medicinen hög effekt, ifall det är lågt ger Januvia knappt effekt.

Vad är skillnaden mellan Typ 1 och Typ 2 Diabetes?

Typ 1 diabetes är en autoimmun sjukdom och karaktäriseras av kroppens oförmåga att producera insulin. För att neutralisera detta ska personer som lider av diabetes typ 1 regelbundet injicera sig själva med insulin. På grund av att där inte finns något botemedel för diabetes, kommer detta krävas under resterande livstid.

Olikt typ 1 inträffar Diabetes typ 2 när cellerna i kroppen är oförmögna att besvara korrekt på det sätt insulin produceras eller om kroppen producerar insulin, men inte tillräckligt av det. Vanligtvis kan detta behandlas med en kontrollerad diet och noggrann mätning av blodsockernivåerna. Om problemet är progressivt kan dock diabetesbehandling och medicinering vara nödvändigt för att hjälpa till att kontrollera det. Många personer som lider av diabetes gör det på grund av fetma eller en dålig diet, diabetes typ 2 är mycket vanligare än typ 1.

Vad är symptomen på Typ 2 diabetes?

Både Typ 1 och Typ 2 visar liknande diabetes symptom. De kan exempelvis vara en ökad törst, trötthet, viktminskning, kliande i underlivet och ett ökat behov av urinering. Typ 1 kan också inkludera kramp, förstoppning, hudirritation och synförändring.

Vad som skiljer de åt är generellt sätt farten som symptomen på diabetes visar sig. Typ 1 symptom på diabetes är sannolika att utvecklas snabbare och är mer intensiva, och typ 2 symptom är normalt sätt långsammare och mildare. Det finns också en risk att sjukdomen inte syns och märks under flera år, på grund av den långsamma processen.

Vad orsakar Typ 2 diabetes?

Generellt sätt så är typ 2 diabetes ansett att vara en genetisk sjukdom. Om ett barns föräldrar lider av diabetes så finns det en 33% chans att sjukdomen förs vidare. Det finns dock andra faktorer, såsom ålder, obetydlig fysisk aktivitet och fetma. I sällsynta fall kan det också bero på annan medicinering, även om det är väldigt ovanligt. Orsaken till diabetes är därför väldigt varierad, och om du tror att du är drabbad, och upplever symptomen på diabetes, är det därför enklast och bäst att kontakta en doktor för en närmare undersökning. Diabetes kan diagnostiseras genom ett enkelt blodprov.

Kan diabetes typ 2 behandlas?

Om du har fått en diagnos att du lider av diabetes typ 2 är en förändring av diet och ökad motion vanligtvis de första rekommendationerna innan en receptbelagd behandling skrivs ut. För de flesta personer är detta tillräckligt för att kontrollera problemet. Om detta inte är tillräckligt, om det inte ger resultat eller om problemet är mer allvarligt, kan en diabetesbehandling såsom Metformin skrivas ut. Läkemedlet tillhör en grupp av behandlingar kända som biguanider, andra behandlingar kan innehålla glitazoner, DPP-4 hämmare, alfaglykosidashämmare, sulfonureider och måltidsreglerande glukos.

Kan jag köpa en diabetesbehandling online?

Ja, på euroClinix erbjuder vi tabletterna Metformin för att diabetesbehandling för de patienter som sedan tidigare blivit diagnostiserade med typ 2 diabetes, det enda du behöver göra är att komplettera en konsultation online. Konsultationen är nödvändig för att garantera din lämplighet och säkerhet när du använder behandlingen. När du blivit godkänd för behandling kommer ett recept skrivas ut och vårt apotek kommer sedan paketera din behandling och skickas direkt hem till dig.