Könssjukdomar

All information om symptomen och orsakerna till könssjukdomar

Antalet sexuellt överförbara sjukdomar som rapporteras i Europa ökar för varje år. Man uppskattar att hela 17 miljoner nya fall av könssjukdomar, bara i Västeuropa, kommer att rapporteras i år. Om du har oskyddat sex utsätter du dig själv för risken att drabbas. Det finns många vanliga missuppfattningar gällande könssjukdomar, så det är viktigt att du är välinformerad och medveten om riskerna. Till exempel kan sexuellt överförbara sjukdomar spridas genom all sorts sexuell aktivitet, inte bara genom vaginalt sex.

Det finns tre typer av könssjukdomar; virala, bakteriella eller parasitiska. Bakteriella infektioner är lätta att behandla och inkluderar gonorré och klamydia. Ett exempel på en parasitisk STI är Trikomonasinfektion, vilket också enkelt kan behandlas. Virala infektioner är oftast inte botbara och kan leda till återkommande utbrott av symptom för resterande delen av livet. Könsherpes och könsvårtor är exempel på virala könssjukdomar.

De flesta könssjukdomar kan behandlas med en enkel antibiotikakur. Även för de icke botbara könssjukdomarna, könsherpes och könsvårtor, kan utbrotten behandlas på ett effektivt sätt. För att köpa en behandling mot någon könssjukdom online från euroClinix, behöver du endast genomföra en gratis konsultation online. Denna granskas sedan av någon av våra doktorer som ser om behandlingen är lämplig för dig. Leverans sker antingen med budfirma eller posten i en diskret förpackning.

Läkemedel mot klamydia
Klamydia är en av de vanligaste sexuellt överförbara infektionerna. De flesta som smittas känner inte av några symptom. Obehandlad klamydia kan leda till infertilitet, därför är det extra viktigt att behandla infektionen så snart som möjligt.
Gonorré
Gonorré är en infektion som blir alltmer vanlig i Sverige. Det är en bakteriell könssjukdom som orsakas av bakterien neisseria gonorrhoeae. Sjukdomen kan vara symtomfri men också orsaka sveda och flytningar.
Könsvårtor
Könsvårtor, även kallat kondylom, är ett vanligt sexuellt överförbart virus. Det orsakas av humant pappilomvirus (HPV) och är väldigt smittosamt. Viruset kan ligga latent i kroppen och orsaka utbrott långt efter smittotillfället.
Behandlingar: Condyline Aldara Wartec
Vaginal bakterios
Bakteriell vaginos är en vaginal infektion där slidas bakteriesamansättning har rubbats. Infektionen kan ge symtom som illaluktande och rikliga flytningar. Infektionen är inte farlig i sig men den kan leda till andra infektioner om den lämnas obehandlad.
Behandlingar: Metronidazole (Flagyl)
Ospecifik Uretrit (NSU)
Ospecifik uretrit en bakteriell infektion i urinröret som kan orsaka sveda och obehag vid urinering. Infektionen kan smitta både vid oskyddat samlag och oralsex. Kvinnor kan även få uretritbesvär vid en svampinfektion eller vid blåskatarr.
Mycoplasma Genitalium
Mycoplasma genitalium är en bakteriell könssjukdom. Som en nyligen funnen sexuellt överförbar infection kan den vara svår att diagnostisera beroende på att den är väldigt snarlik gonorré och klamydia och kan inträffa i samband med andra STI.
Behandling mot en trikomonasinfektion
En Trichomonasinfektion är en sexuellt överförbar sjukdom som orsakas av en organism kallad protozoan eller parasit. 50 procent av alla som smittas känner inte av några symtom.
Behandlingar: Metronidazole (Flagyl)
Ureaplasma Urealyticum
Ureaplasma urealyticum är en vanlig bakterieinfektion hos både kvinnor och män. Även om infektionen kan spridas via sexuell kontakt, är ureaplasma urealyticum inte tekniskt sätt en könssjukdom.
Behandlingar: Doxycyklin Azithromycin

Behandla könssjukdomar online

Har du testat positivt, eller om du upplever symptom och vill behandla könssjukdomen online, kan euroClinix vara till hjälp. Vi erbjuder en rad olika behandlingar för sexuellt överförbara infektioner. För att behandla könssjukdomar online måste du genomföra en konsultation och informera våra doktorer om de symptom du har, och om du eller din partner eventuellt redan testat positivt för en könssjukdom. Det är viktigt att snabbt behandla en könssjukdom för att inte drabbas av framtida problem. Har du frågor om våra behandlingar eller vill ha mer information är du välkommen att ringa vår patientsupport.