Skjuta upp mensen

Skjut upp mensen enkelt med receptbelagda tabletter

Vi har alla varit med om situationer, det kan vara ett speciellt ögonblick, en resa eller vad som helst egentligen, och menstruationen börjar vid det mest ogynnsamma ögonblicket. Det finns dock hjälp att få för att skjuta upp mensen. På euroClinix kan du få tillgång till läkemedel som fördröjer menstruationen med upp till flera veckor, tills det är mer lämpligt att mensen kommer. Läkemedlet fungerar genom att kontrollera när livmoderslemhinnan spricker, vilket vanligtvis sker precis innan din menstruation.

euroClinix förser dig med en säker, konfidentiell och smidig tjänst att köpa Norethisterone, en bevisad behandling för att fördröja mensen. Allt vi kräver av dig är att du genomgår en konfidentiell konsultation när du placerar din beställning, på det sättet kan vi garantera att du är kvalificerad och kan få ett recept utskrivet för behandlingen. Om din konsultation godkänds av våra doktorer, vilket vanligtvis tar ett par timmar, kommer vi skicka ditt läkemedel från vårt apotek direkt till din dörr.

Norethisterone är en hormonell behandling för att skjuta upp mensen, du kan fördröja menstruationen med upp till två veckor. Denna kortsiktiga behandling är ideal för de tillfällen när det inte är lämpligt för dig att ha mens, till exempel om du åker bort över helgen eller vid något annat speciellt tillfälle.

Vad innebär det att skjuta upp mensen?

Att fördröja menstruationen innebär att du tar ett läkemedel, som vanligtvis innehåller en hög dos av artificiellt gestagen (gulkroppshormon), för att senarelägga din mens. Gestagen finns naturligt i den kvinnliga kroppen, där den spelar en viktig roll under menstruationscykeln. Läkemedlet Norethisterone skjuter upp mensen genom att imitera gulkroppshormonets funktion, vilket ger en temporär men naturlig lösning.

I vissa fall, om du redan använder ett kombinerat p-piller, kan din doktor instruera dig hur du kan använda det för att försena mensen.

Hur går det till att skjuta upp mensen?

Läkemedel som försenar mensen innehåller höga nivåer av gulkroppshormon. Detta gör att din kropp håller livmoderhinnan intakt under en längre tid, vilket i praktiken gör att din menstruation fördröjs. För att förstå funktionen bättre kan man granska gestagenets funktion under en menstruationscykel. Gestagen, gulkroppshormon, är ansvarig för att hjälpa livmoderslemhinnan att växa och bli starkare, så att när ett ägg befruktats kan det fästa i livmoderslemhinnan och växa under en graviditet. Nivån av gestagen som frigörs kommer sedan förbli relativt högt under hela graviditeten. Om ett ägg inte är befruktat kommer dock nivån av gestagen sjunka och livmoderhinnan kommer brista. Att ta ett läkemedel för att hålla nivån av getsagen högt innebär att slemhinnan kommer fortsätta växa istället för att brista. Denna processen fortsätter tills du slutar ta tabletterna.

Finns det några risker med att försena menstruationen?

Risken med att använda läkemedel för att fördröja mensen är vanligtvis väldigt låg, främst för att den hormonella förändringen bara är för en kort tid. Det finns en viss risk att drabbas av biverkningar med den här typen av läkemedel, men den är relativt liten. Om biverkningar uppstår är det milda. De vanligaste biverkningarna är bland annat viktökning, depression, yrsel, feber, dåsighet, huvudvärk, vätskeansamlingar eller svullnad, aptitförändringar, sömnsvårigheter och högt blodsocker.

Kan jag köpa läkemedel för att försena menstruationen online?

Det läkemedel som euroClinix erbjuder för att skjuta upp din mens är Norethisterone, och detta läkemedel kan du köpa från oss, du måste dock först komplettera en konsultation med en av våra doktorer online. Denna process tar oftast bara ett par minuter, och efter cirka en timme kan apoteket, om allt går som det ska, paketera din beställning och skicka ditt beställda läkemedel till dig. Att genomgå en konfidentiell konsultation garanterar din egen säkerhet då doktorn kommer kontrollera din lämplighet för läkemedlet. För mer information är du välkommen att kontakta vår patientsupport.