Turistdiarré

Var förberedd! Skaffa en behandling mot turistdiarré redan idag

Turistdiarré är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar turister, så många som 60% av alla resenärer drabbas under sina resor. Sjukdomen är vanligtvis inte allvarlig eller livshotande, men symptomen kan vara väldigt obehagliga och obekväma och kan orsaka uttorkning. Turistdiarré vara oftast inte så länge och de flesta är av med problemet inom fem dagar. Orsakerna till sjukdomen är primärt bakteriella, och de flesta personer infekteras efter att ha druckit förorenat  vatten.  

Om du planerar att resa utomlands bör du förbereda dig själv för risken att drabbas och köpa Turistdiarré paketet som finns tillgängligt här på euroClinix. Om din resa är väldigt nära behöver du inte vara orolig, då vi skickar alla beställningar med gratis dagen-efter leverans. Genom att köpa ditt turistdiarré paket i förväg kan du slappna av och veta att du är förberedd inför din resa.

Turistdiarré paketet innehåller fyra olika behandlingar för att underlätta symptomen på diarré. Ciproxin är en antibiotika som drastiskt kan reducera längden på sjukdomen. Imodium är ett läkemedel som hjälper till att behandla diarré och buccastem minskar illamående och kräkningar som kan ingå i sjukdomen. Turistdiarré paketet innehåller också Dioralyte som hjälper dig att återfukta din kropp.

Symptom på turistdiarré

De flesta turister som drabbas av denna sjukdom gör det i början på deras utlandsvistelse. Symptomen inkluderar vanligtvis vattnig avföring, kramp, feber, magsmärta, uppblåsthet, depression, illamående och kräkningar.

Även om symptomen på turistdiarré är obehagliga, så varar sjukdomen inte mycket mer än tre till fem dagar. Antibiotika för turistdiarre kommer hjälpa dig att mildra symptomen och minska längden på den. Det är extremt ovanligt att en diarré varar i mer än en månad, och om detta sker är orsaken inte bakteriell.

Finns det några riskzoner?

Även om turistdiarré är mer vanligt på många destinationer, finns det en del länder som utgör en högre risk. Det kan bero på dålig hygien eller avloppssystem. Du löper störst risk att drabbas av turistdiarré i Asien, Mellanöstern, Mexiko, Afrika och Central samt Sydamerika.

euroClinix paket för behandling av turistdiarré kommer fungera effektivt på alla dessa destinationer.

Hur kan jag förhindra turistdiarré?

Det är inte möjligt att vaccinera sig mot turistdiarrè men det finns flera steg du kan använda för att minska risken, dels innan du reser och dels under din semester. Du bör överväga att använda pro-biotiska kosttillskott innan du reser, detta kommer hjälpa din tarmflora att anpassa sig till de bakterieförändringar som inträffar när du äter utländsk mat. Preventiva antibiotika för turistdiarré finns också tillgängliga.

Eftersom så många fall av turistdiarré inträffar på grund av förorenat vatten är det väl värt att hålla ett extra öga på det vatten du dricker i ett nytt land, speciellt i de länder där risken att drabbas är högre. Om du inte är säker på att vattnet är rent, drick det inte. Du bör också vara försiktig med isbitar, frukter och sallad. För att undvika förorenat vatten är det rimligt att endast köpa vatten där du kan se att flaskan inte tidigare är öppnad.

Ett par sista räd är att undvika mat som inte är tillagat eller förberett på ett korrekt sätt. Kom ihåg att alltid tvätta dina händer innan du äter och efter du använt toaletter.

Kan jag köpa en behandling för turistdiarré online i Sverige?

Du kan köpa en behandling för turistdiarré här på euroClinix innan din resa. Du kan beställa paketet mot turistdiarré genom att färdigställa en konsultation online. Den fria konsultationen kommer granskas av en av våra doktorer för att säkerställa att alla läkemedel är säkra för dig att använda. När detta gjorts kommer ett recept skrivas ut i ditt namn och skickas från vårt apotek med expressleverans, för leverans redan nästa dag.