Klarna Faktura

Yasmin

Beställ Yasmin snabbt och smidigt - recept och expressleverans ingår

Yasmin är ett av de mest populära p-pillren på marknaden idag. Många kvinnor föredrar att använda Yasmin för att de upplever att det har färre negativa biverkningar jämfört med andra p-piller, och många märker dessutom av positiva sidoeffekter.

  • Tredje generationens p-piller med färre biverkningar
  • Kan motverka akne och viktuppgång
  • Lindrar PMS-besvär och reglerar mensen
  • Kombinationspiller med drospirenon och etinylestradiol
  Med Klarna får du din behandling imorgon och betalar först om 14 dagar.
Yasmin Information

Vad är Yasmin?

Yasmin är ett hormonellt preventivmedel som tillverkas av Bayer. Ett hormonellt preventivmedel är ett preventivmedel som tillför hormoner till kroppen för att förhindra oönskad graviditet. Yasmin är ett så kallat p-piller, vilket innebär att det innehåller två olika hormoner. I Yasmins fall är dessa drospirenon och etinylestradiol.

Detta är ett monofasiskt p-piller, vilket innebär att det har samma hormondosering under en hel cykel.

Läkemedlet tas under 21 dagar, följt av en veckas avbrott.

Yasmin ett preventivmedel som tillhör den så kallade tredje generationen. Detta innebär att p-pillret innehåller en lägre dos av östrogen-hormon kombinerat med en tredje generations gestagen. För dig som användare skall detta leda till mindre biverkningar och minskat obehag.

Vad är skillnaden mellan Yasmin och Yasmin 28?

Skillnaden mellan Yasmin och Yasmin 28 är inte speciellt stor. Yasmin 28 har sju extra piller, som är sockerpiller. Vad som menas med detta är att dessa piller inte innehåller något som påverkar din kropp. Anledningen till att Yasmin 28 finns är att vissa föredrar att ta ett piller även under dagar de inte behöver, för att komma ihåg att ta preventivmedlet.

euroClinix erbjuder inte patienter att köpa Yasmin 28.

Vad är skillnaden mellan Yasmin och Yasminelle?

Den stora skillnaden mellan Yasminelle och Yasmin är att Yasminelle innehåller 10 mikrogram mindre etinylestradiol. Detta är ingen större skillnad och de som idag använder Yasminelle men vill byta till Yasmin bör kunna göra detta utan större problem.

Det finns också ett p-piller som tillhör samma familj som Yasmin och Yasminelle. Detta p-piller heter Yaz. Överlag är skillnaden inte speciellt stor mellan de tre olika preventivmedlen, men vissa föredrar något av dem över de andra.

Vilka är fördelarna med att använda Yasmin?

En av de största fördelarna med att använda orala preventivmedel såsom Yasmin är att de erbjuder ett omedelbart skydd om du tar det den första dagen av din menstruation.

Yasmin är det p-piller som de flesta kvinnor föredrar beroende på att det inte orsakar en onödig viktökning, vilket verkar vara en vanlig biverkning bland andra p-piller. Detta beror på att drospirenon som hormon är vattendrivande. Kroppen behåller alltså mindre vatten vilket gör att risken för svullnad och onödig vattenvikt minskar.

Yasmin skrivs inte ut för att behandla hudproblem i Sverige, men beroende på hormonerna i preventivmedlet, kan de potentiellt förbättra utseendet för både ditt hår och din hud. I England kan Yasmin skrivas ut som p-piller för kvinnor med lätt till medelsvår akne.

Överlag upplever de allra flesta som prövar Yasmin p-pillret som milt och smärtfritt att använda.

Hur fungerar detta p-piller?

Yasmin p-piller fungerar på 3 olika sätt för att förebygga graviditet eftersom det innehåller både artificiellt östrogen och gestagen.

Det fungerar främst genom att förebygga ägglossning, så att ett ägg inte kan frigöras för fertilisering. Som en extra försiktighetsåtgärd hindrar hormonerna också spermier för att tränga in i livmodern genom att täppa till livmoderhalsen.

Yasmin hindrar också livmoderslemhinnan att bli tjockare, så att ett ägg kan växa utav sig själv.

Vem kan använda preventivmedlet?

Du kan beställa Yasmin p-piller online om du är en kvinna, över 18 år och letar efter en långsiktig och säker behandling för att förebygga graviditet.

Du ska inte använda detta p-piller om du redan är gravid eller tror att du kan vara gravid. Om du har eller har haft något av följande problem, bör du heller inte använda detta orala preventivmedel: en blodpropp eller stroke, cirkulationsproblem, hjärtklaffsproblem, gulsot, mag- eller vaginal blödning, livmoder- eller bröstcancer, njur- eller leversjukdomar, problem med binjurarna, högt blodtryck eller om du upplever regelbundna migrän.

Det rekommenderas åt det kraftigaste att alltid nämna alla mediciner som du använder eller underliggande hälsoproblem under konsultationen.

För att vara helt säker vid användning, rekommenderar vi dig att läsa bipacksedeln. Där finns all nödvändig information om i vilka fall du kan och inte kan använda preventivmedlet.

Tycker du att det är jobbigt att hålla koll på dina piller? Nu finns det p-ringar som även den mest tankspridda kvinna kan använda utan att göra avkall på det preventiva skyddet. Vi kan leverera NuvaRing inom 24 timmar från beställning.

Hur använder jag Yasmin p-piller?

Helst så ska du ta ett p-piller första dagen av din menstruation då detta ger dig ett omedelbart preventivt skydd. Du kan också ta detta p-piller fram till den 5e dagen av din menstruation, men då måste du också använda extra skydd under 7 dagar innan p-pillret erbjuder dig skydd mot graviditet. Du kan inta Yasmin tillsammans med eller utan intag av mat, men försäkra dig om att du kommer in i en rutin och inte tar p-pillret senare än vad som är nödvändigt, det bästa är om du kan ta de samma tid varje dag. Yasmin p-piller ska användas under 21 dagar av din cykel följt av ett uppehåll på 7 dagar, under vilken du fortfarande är helt skyddad mot graviditet.

Yasmin - vanliga biverkningar

Att använda ett receptbelagt läkemedel kan orsaka biverkningar för de som inte tål ingredienserna i läkemedlet. Om du använder Yasmin p-piller för första gången kan du uppleva mindre biverkningar eftersom kroppen ännu inte vant sig vid de aktiva ingredienserna. De brukar dock försvinna inom ett par dagar och drabbar långtifrån alla. De vanligaste biverkningarna är huvudvärk, förändringar i menstruationen, bröstsmärtor, magproblem och illamående.

Kan man köpa Yasmin online?

Du kan köpa Yasmin p-piller tryggt och säkert ifrån euroClinix. När du valt en behandling är det enda du behöver göra är att komplettera en konsultation online så att en doktor kan avgöra om du är lämplig eller ej för behandling med Yasmin.

Om du godkänns kommer ett recept skrivas ut och skickas till vårt apotek, de kommer sedan skicka ut din beställda produkt för dagen-efter leverans.

euroClinix är idag Europas största internet-apotek. När du beställer från oss kan du vara trygg i förvisningen att du använder dig av en medicinsk service som endast arbetar med licenserade läkare och apotek. I över 8 år har vi hjälpt tusentals kunder på ett snabbt, enkelt, och flexibelt sätt.

Vi erbjuder en rad olika betalningslösningar och leveransalternativ.

För att påbörja en beställning, klicka på den gula knappen "Gå vidare till medicinska frågor" högst upp på sidan.

Är detta inte preventivmedlet för dig?

Yasmin är ett preventivmedel som passar många, men inte alla av våra patienter. För dig som vill se över andra alternativ erbjuder vi andra p-piller, minipiller, p-ringar och plåster.

För dig som inte är övertygad om att Yasmin är rätt p-piller för dig, men fortfarande är intresserad av p-piller kan vi rekommendera Neovletta. Neovletta är ett av våra mest populära p-piller, och kan användas utav majoriteten av alla kvinnor.

Likt Yasmin kan dessa beställas enkelt från oss, och levereras inom 24 timmar.

Fakta
Namn på behandling: Yasmin
Aktiv substans: Drospirenon, Etinylestradiol
Tillverkare: Bayer
Beskrivning: Ett av de mest populära p-pillren som finns på marknaden idag.
Medicinsk status: Receptbelagt
Tas: Oralt
Tablett: Tablett
Dosering: 3mg, 0.03mg
För: Kvinnor som vill skydda sig mot oönskad graviditet
Skall tas: Ta tabletterna under 21 dagar av din cykel, följt av ett uppehåll på 7 dagar
Läkemedelsgruppen: Preventivmedel
Inntak av alkohol: Omnämns inte som negativt
Amning: Rådfråga läkare
Under graviditeten: Använd inte
Varför välja oss?

Upp

Jämför Yasmin

Om du är osäker på vilket p-piller som är rätt för dig, då kan du välja upp till fyra p-piller från tabellen nedan, för att jämföra deras huvudsakliga fördelar och ingredienser, tillverkare och priser!

Yasmin Cilest Diane Mercilon Microgynon Neovletta Orthonett Novum Trinovum
Yasmin preventivmedel från euroclinix

Diane p-piller preventivmedel förpackning från bayer
Mercilon p-piller
Microgynon p-piller från euroclinix


Trinovum p-piller för förebyggande av graviditet
Trionetta Qlaira Zoely Yaz  
Logynon contraceptive birth control pill
Qlaira orginalförpackning från bayer
Zoely tabletter
Eloine(Yaz)
 

Klicka för att jämföra

Yasmin bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.
Senaste recensionerna av behandlingen Yasmin Kundbetyg: 4.7 av 5 - baseras på 16 oberoende kundrecensioner från Feefo (se alla recensioner av euroClinix).
Enastående
Produkt: Fungerar mycket bra för mig. Dock tar jag inte det som preventi..
Service: Smidigt, diskret, snabb leverans varje gång.
Läs mer
Enastående
Produkt: Använd det här utrymmet för att berätta för..
Service: fantastiskt!
Läs mer
Enastående
Produkt: Har ju precis börjat använda dem men de verkar mycket bra.
Service: Snabbt och enkelt:)
Läs mer
Enastående
Produkt: Utmärkt bra och snabb service
Service: Utmärkt bra och snabb service
Läs mer
Enastående
Produkt: fungerar mkt bra!
Service: snabb leverans! kanon!!!!
Läs mer