Bayer HealthcareKlarna Faktura

Yasmin

Yasmin är nästintill 100% effektivt på att förhindra graviditet och är ett av de mest populära p-pillerna. Yasmin hjälper även mot PMS och kraftiga blödningar samt gör att din menstruation blir mer regelbunden.

  • Tenderar att i färre fall leda til viktuppgång
  • Reglerar mensen och hjälper mot kraftiga blödningar
  • Yasmin tillhör den nya generationens p-piller som har färre biverkningar
  • Innehåller 3 mg drospirenon och 0,030 mg etinylestradiol

Vi erbjuder 3 och 6 månaders förbrukning av Yasmin.

Beställ idag - få din beställning imorgon utan extra kostnad.
Betala med Klarna faktura - köp idag, betala först om 14 dagar.
  Tillsammans med Klarna kan du beställa idag och betala först 2015. Välj Klarna julkampanj vid betalning.
Yasmin Information

Vilka är fördelarna med att använda Yasmin p-piller?

En av de största fördelarna med att använda orala preventivmedel såsom Yasmin är att de erbjuder ett omedelbart skydd om du tar det den första dagen av din menstruation. Yasmin är det p-piller som de flesta kvinnor föredrar beroende på att det inte orsakar en onödig viktökning, vilket verkar vara en vanlig biverkning bland andra p-piller. Yasmin skrivs inte ut för att behandla hudproblem, men beroende på hormonerna i preventivmedlet, kan de potentiellt förbättra utseendet för både ditt hår och hud.

Hur fungerar detta p-piller?

Yasmin p-piller fungerar på 3 olika sätt för att förebygga graviditet eftersom det innehåller både artificiellt östrogen och getagen. Det fungerar främst genom att förebygga ägglossning, så att ett ägg inte kan frigöras för fertilisering. Som en extra försiktighetsåtgärd hindrar hormonerna också spermier för att tränga in i livmodern genom att täppa till livmoderhalsen. Yasmin hindrar också livmoderslemhinnan att bli tjockare, så att ett ägg kan växa utav sig själv.

Vem kan använda Yasmin p-piller?

Du kan beställa Yasmin p-piller online om du är en kvinna, över 18 år och letar efter en långsiktig och säker behandling för att förebygga graviditet.

Vem kan inte använda Yasmin?

Du ska inte använda detta p-piller om du redan är gravid eller tror att du kan vara gravid. Om du har eller har haft något av följande problem, bör du heller inte använda detta orala preventivmedel: en blodpropp eller stroke, cirkulationsproblem, hjärtklaffsproblem, gulsot, mag- eller vaginal blödning, livmoder- eller bröstcancer, njur- eller leversjukdomar, problem med binjurarna, högt blodtryck eller om du upplever regelbunden migrän. Det rekommenderas alltid att nämna alla mediciner som du använder eller underliggande hälsoproblem under konsultationen.

Hur använder jag Yasmin p-piller?

Idealiskt så ska du ta ett p-piller första dagen av din menstruation då detta ger dig ett omedelbart preventivt skydd. Du kan också ta detta p-piller fram till den 5e dagen av din menstruation, men då måste du också använda extra skydd under 7 dagar innan p-pillret erbjuder dig skydd mot graviditet. Du kan inta Yasmin tillsammans med eller utan intag av mat, men försäkra dig om att du kommer in i en rutin och inte tar p-pillret senare än vad som är nödvändigt, det bästa är om du kan ta de samma tid varje dag. Yasmin p-piller ska användas under 21 dagar av din cykel följt av ett uppehåll på 7 dagar, under vilken du fortfarande är helt skyddad mot graviditet.

Finns det några biverkningar med Yasmin?

Att använda ett receptbelagt läkemedel kan orsaka biverkningar för de som inte tål ingredienserna i läkemedlet. Om du använder Yasmin p-piller för första gången kan du uppleva mindre biverkningar eftersom kroppen ännu inte vant sig vid de aktiva ingredienserna. De brukar dock försvinna inom ett par dagar och drabbar långtifrån alla. De vanligaste biverkningarna är huvudvärk, förändringar i menstruationen, bröstsmärtor, magproblem och illamående.

Kan man köpa Yasmin p-piller online?

Du kan köpa Yasmin p-piller tryggt och säkert ifrån euroClinix. När du valt en behandling är det enda du behöver göra är att komplettera en konsultation online så att en doktor kan avgöra om du är lämplig eller ej för behandling med Yasmin. Om du godkänns kommer ett recept skrivas ut och skickas till vårt apotek, de kommer sedan skicka ut din beställda produkt för dagen-efter leverans.

Läs mer om vilka p-piller som finns tillgängliga online

Dr Stamatios Poupalos

"Yasmin är ett nya generationens p-piller och biverkningar är därför kraftigt reducerade. Det ger ett utmärkt skydd och leder inte till viktuppgång som andra p-piller kan göra."

Jämför Yasmin

Om du är osäker på vilket p-piller som är rätt för dig, då kan du välja upp till fyra p-piller från tabellen nedan, för att jämföra deras huvudsakliga fördelar och ingredienser, tillverkare och priser!

Yasmin Cilest Diane Mercilon Microgynon Neovletta Orthonett Novum Trinovum
Yasmin preventivmedel från euroclinix

Diane p-piller preventivmedel förpackning från bayer
Mercilon p-piller
Microgynon p-piller från euroclinix


Trinovum p-piller för förebyggande av graviditet
Trionetta Qlaira Zoely Yaz  
Logynon contraceptive birth control pill
Qlaira orginalförpackning från bayer
Zoely tabletter
Yaz
 

Klicka för att jämföra

Yasmin bipacksedel är endast för informationssyfte. För den senaste informationen från tillverkaren, vänligen läs bipacksedeln. euroClinix tar inget ansvar för informationen som anges i bipacksedeln, informationen kommer direkt från tillverkaren. Observera att bipacksedeln som medföljer i paketet är på engelska, om du vill läsa den på svenska kan du ladda ner den här.
Relaterade länkar